Dig Your Own Hole – Se opp for etterligninger!

Dig Your Own Hole – Se opp for etterligninger!

Som i erkerivalen The Prodigys tilfelle har også dette bandets to siste singler toppet sitt eget lands singellister, og det er ikke lett å si hvem av dem som stikker av med det største publikummet til syvende og sist.

De kjemiske brødrenes andre album Dig Your Own Hole er ihvertfall en solid søknad om å nå lengst. Mens debutalbumet var tydelig preget av kombinasjonen av rock- og techno, retter «brødrene» denne gang blikket tydeligere mot rave- og dancefloorscenen. Hvilket de så absolutt behersker tilfredstillende nok.

Det skal mye til å ikke bli grepet av The Chemical Brothers‘ musikk, hvor svakheter kun anes i bagateller, som i den inkluderte førstesingelen Setting Sun med Liam Galagher på vokal (for øvrig albumets minst interressante spor).

Ellers er platen krydret med aggressive technobeats i ett stort sett høytflytende tempo som kan ta pusten fra alle og enhver med en viss rytmisk sans.

Man skulle kanskje tro at stilarten begynner å se sine begrensninger, men The Chemical Brothers er dyktige nok til å gjøre tanken til skamme. Duoen er fremdeles i besittelse av oppfinnsomhet og fantasi i sine «komposisjoner», og surfer elegant og lett på toppen av bølgen som de selv var med på skape – minst et par meter over artister som de har inspirert til å kaste seg på trenden.

Mens vi venter på oppfølgere fra rivalene i Prodigy og Fluke, er The Chemical Brothers for øyeblikket alene på toppen.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.