Overraskende variert og høyt nivå

Overraskende variert og høyt nivå

EP´en Turn it Down åpner med en indie-rock-låt med hit-potensiale. Låta heter Slow men er alt annet enn slow. Den er kjapp, dansevennlig og drar veksler på kjente band som Stereophonics og The Killers. Dette er en låt det er lett å bli glad i og som fort havner på repeat.

Gjør deg klar for å bli overrasket, for som andrelåt får vi en litt seigere og noe mørkere låt som heter Achtung. Denne bringer tankene til band som Butterfly Garden. Dette er drømmende rødvinspop for voksne som gjør like godt for sjelen som det nevnte glasset. Tristan viser seg her som en habil gitarist og sangen kommer mer til sin rett.

På tredjesporet overrasker han nok en gang med en låt som høres ut som den er dels inspirert av swamp-metal band som Monster Magnet og grunge-band som Alice in Chains, komplett med wah-wah og dubbet vokal. Dette låter fett.

Følte du ikke dette var variert nok, avslutter han med en søvnig men episk rock-ballade som kunne passet inn i en spilleliste sammen med Muse. Her er det bøttevis av dynamikk, følelser og en elektrisk ladet stemning. Han åpner med en vuggesang-aktig stemme, for så å bygge det opp og avslutte med growling. Spennende!

Tristan viser seg som en allsidig artist med mye på hjertet og et talent av internasjonalt format. Fellesnevneren til alle sangene er at de lett kunne vært hit-låter på 90-tallet eller tidlig 2000-tall, men for at artisten skal gjøre seg bemerket på listene i dag, blir nok sangene muligens litt for daterte og sprikende. Vi håper vi tar feil, for dette er riktig bra for å være en debut!

Terje Kollevik