Norges svar på Adele

Norges svar på Adele

Amelie Aldner er en svensk artist bosatt i Norge. Med sin klare og kraftige stemme akkompagnert av piano, er hennes siste single en ballade med tittelen «Rise».

Den rørende melodien og de svære koringene gir nesten et sakralt preg som får hårene til å reise seg på armene. Dette kunne passet som filmmusikk til en dramatisk scene. Sangen bærer preg av sog og motgang, men med optimistisk fremtidssyn.

Låta åpner med et piano-motiv som trekker tankene i retning av Coldplay, men straks hun åpner stemmen, får vi skikkelig Adele-vibber. Sangen kunne like godt vært gitt ut av Adele, og Amelies stemme ligner ikke så rent lite heller. Amelies stemme bærer hele låta. Derfor savner vi ikke flere instrumenter enn det enslige pianoet.

Adele-preget gjelder ikke fullt så mye når vi kommer til Amelie Aldners forrige single, «A Real Star» som kom ut i våres. Her minner hun mer om Celine Dion – som også er en av hennes forbilder. Her er sangen også mer innpakket i et større arrangement med flere instrumenter. Produksjonen på denne låter noe datert, men melodien bringer tankene til åttitallets power-pop-æra.

Likevel er dette smakfullt gjort og fullt gangbart på radio, noe eteren også vitner om.

Det er forfriskende å høre en popartist i 2024 som tør å synge så nakent uten et tonn av effekter som maskerer det rå talentet.

Terje Kollevik