Categories: Plater

Deep Green – Norges svar på Ice-T

Mistenker N-Light-N for å ha den kjente amerikanske rapperen Ice-T som en viktig inspirasjonskilde. Mange av låtene har den samme dramaturgien som Ice-T`s materiale. Men det gjør ingen ting, for det er langt ifra plagiat, bare store likhetstrekk.

Den første singlen Fresh har sikkert noen av dere hørt på radioen – spesielt da på NRK P3. Helt klart fengende saker. One In A Million er mega! Rap i eliteserien! Nesten i klasse med storheter som NWA, Ice-T og Ice-Cube på sitt beste. Markedsføres denne skikkelig kan den helt klart slå an på rap-lister også utenfor landets grenser. Det er herlig rytme, god lyd ispedd N-Light-N`s musikalske rap. I samme åndedrag må nevnes Euphony og Miracles. Sistnevnte er en mere «slow rap» med eggende rytmer.

Det som trekker ned er mangelen på nyanser og variasjoner på låtene. Det kan fort bli slitsomt med 17 tilnærmede like spor. Lydbildet og dramaturgien er nesten identisk; N-Light-N går amok med kjeften mens hovedsakelig bassen og keyboardet maler i bakgrunnen. Men rap er rap… og sånn skal det kanskje låte.

Liker du rap er denne platen et «must». For det er da artig med en kvalitetsrapper frå Noreg i samlingen? Er du nysgjerrig på rap kan jeg alltids anbefale denne. Liker du ikke rap, så liker du ikke rap. Jeg for mitt vedkommende kommer nok til å dra frem Deep Green når jeg blir «sugen» på heftige rytmer og cool rap.

Thomas Andrésen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago