Deep Green – Norges svar på Ice-T

Deep Green – Norges svar på Ice-T

Mistenker N-Light-N for å ha den kjente amerikanske rapperen Ice-T som en viktig inspirasjonskilde. Mange av låtene har den samme dramaturgien som Ice-T`s materiale. Men det gjør ingen ting, for det er langt ifra plagiat, bare store likhetstrekk.

Den første singlen Fresh har sikkert noen av dere hørt på radioen – spesielt da på NRK P3. Helt klart fengende saker. One In A Million er mega! Rap i eliteserien! Nesten i klasse med storheter som NWA, Ice-T og Ice-Cube på sitt beste. Markedsføres denne skikkelig kan den helt klart slå an på rap-lister også utenfor landets grenser. Det er herlig rytme, god lyd ispedd N-Light-N`s musikalske rap. I samme åndedrag må nevnes Euphony og Miracles. Sistnevnte er en mere «slow rap» med eggende rytmer.

Det som trekker ned er mangelen på nyanser og variasjoner på låtene. Det kan fort bli slitsomt med 17 tilnærmede like spor. Lydbildet og dramaturgien er nesten identisk; N-Light-N går amok med kjeften mens hovedsakelig bassen og keyboardet maler i bakgrunnen. Men rap er rap… og sånn skal det kanskje låte.

Liker du rap er denne platen et «must». For det er da artig med en kvalitetsrapper frå Noreg i samlingen? Er du nysgjerrig på rap kan jeg alltids anbefale denne. Liker du ikke rap, så liker du ikke rap. Jeg for mitt vedkommende kommer nok til å dra frem Deep Green når jeg blir «sugen» på heftige rytmer og cool rap.

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.