Categories: Plater

Tjuvgods – Ikke så mye å juble for

Klart at jeg forstår hva denne gjengen ønsker å formidle, men samtidig vil jeg si at resultatet neppe når det tiltenkte publikummet.

Entuiastiske folkemusikkjennere vil neppe ta Chateau Neuf-gjengen inn i varmen til seg, selv om det mer tradisjonelle Spelemannslag er tilføyd i navnet.

Andre som ikke allerede har forstått hvilke kvaliteter som ligger i den opprinnelige folkemusikken, vil neppe løpe avgårde til platebutikken for å anskaffe seg dette produktet. For det er ikke nok å blande nytt og gammelt i en kvern og håpe på at resultatet smaker godt.

Jeg for min del, sverger heller til de som gjør folkemusikk på tradisjonelt vis, eller til dem som planlegger nøyere hva resultatet skal bli (et godt eksempel er Annbjørg Lien, som i motsetning til Chateau Neuf Spelemannslag har planlagt nøye hvordan sluttresultatet skal låte).

Og til slutt et lite råd til utøverne her: Hvis dere virkelig ønsker å revolusjonere lytterne med deres prosjekt, vil jeg heller foreslå en fullstendig omstrukturering av ideene som ligger til grunn bak utgivelsen. Bland heller inn disco og techno enn å gjøre det halvveis som her!

Panky MacHalloon

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago