Tjuvgods – Ikke så mye å juble for

Tjuvgods – Ikke så mye å juble for

Klart at jeg forstår hva denne gjengen ønsker å formidle, men samtidig vil jeg si at resultatet neppe når det tiltenkte publikummet.

Entuiastiske folkemusikkjennere vil neppe ta Chateau Neuf-gjengen inn i varmen til seg, selv om det mer tradisjonelle Spelemannslag er tilføyd i navnet.

Andre som ikke allerede har forstått hvilke kvaliteter som ligger i den opprinnelige folkemusikken, vil neppe løpe avgårde til platebutikken for å anskaffe seg dette produktet. For det er ikke nok å blande nytt og gammelt i en kvern og håpe på at resultatet smaker godt.

Jeg for min del, sverger heller til de som gjør folkemusikk på tradisjonelt vis, eller til dem som planlegger nøyere hva resultatet skal bli (et godt eksempel er Annbjørg Lien, som i motsetning til Chateau Neuf Spelemannslag har planlagt nøye hvordan sluttresultatet skal låte).

Og til slutt et lite råd til utøverne her: Hvis dere virkelig ønsker å revolusjonere lytterne med deres prosjekt, vil jeg heller foreslå en fullstendig omstrukturering av ideene som ligger til grunn bak utgivelsen. Bland heller inn disco og techno enn å gjøre det halvveis som her!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.