Categories: Plater

The Dirtchamber Sessions, Vol. 1 – Mest for spesielt interesserte

Prodigy’s Liam Howlett var engang – lenge før Prodigy – DJ i Essex’ hip hop-bandet Cut To Kill, og i større eller mindre grad, er dette albumet et resultat av hva han drev med da. Liker du mix-samlinger, og har sans for hip hop’ens originale uttrykksform hvor diskjockeyer og breakdansere bestemte, vil du muligens få glede av denne samlingen. Av artister som har fått den ære av å bli «tolket» av Howlett, kan jeg nevne: The Chemical Brothers, Sex Pistols, Bomb The Bass, Propellerheads, Herbie Hancock, Beastie Boys, Fatboy Slim, Primal Scream, Public Enemy, ColdCut, The Charlatans, Grandmaster Flash & The Furious Five, LL Cool J og – til slutt – er ikke Prodigy glemt.
For generasjonen som har vokst opp med hip hop på 80- og 90-tallet, er dette en slags innføring i hva denne musikkformen opprinnelig handlet om. Likevel føler jeg at The Disclaimer Sessions Volume One først og fremst er en samling for spesielt interesserte, og den vanlige Prodigy-fan vil neppe finne dette som en nødvendighet i platesamlingen.

For meg personlig gir det minner om egen fortid som DJ engang på begynnelsen av 80-tallet, og jeg ser både nytte- og samleverdi av en slik samling, da jeg dessverre aldri tok vare på mine egne opptak fra miksepulten!

Panky MacHalloon

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago