The Dirtchamber Sessions, Vol. 1 – Mest for spesielt interesserte

The Dirtchamber Sessions, Vol. 1 – Mest for spesielt interesserte

Prodigy’s Liam Howlett var engang – lenge før Prodigy – DJ i Essex’ hip hop-bandet Cut To Kill, og i større eller mindre grad, er dette albumet et resultat av hva han drev med da. Liker du mix-samlinger, og har sans for hip hop’ens originale uttrykksform hvor diskjockeyer og breakdansere bestemte, vil du muligens få glede av denne samlingen. Av artister som har fått den ære av å bli «tolket» av Howlett, kan jeg nevne: The Chemical Brothers, Sex Pistols, Bomb The Bass, Propellerheads, Herbie Hancock, Beastie Boys, Fatboy Slim, Primal Scream, Public Enemy, ColdCut, The Charlatans, Grandmaster Flash & The Furious Five, LL Cool J og – til slutt – er ikke Prodigy glemt.
For generasjonen som har vokst opp med hip hop på 80- og 90-tallet, er dette en slags innføring i hva denne musikkformen opprinnelig handlet om. Likevel føler jeg at The Disclaimer Sessions Volume One først og fremst er en samling for spesielt interesserte, og den vanlige Prodigy-fan vil neppe finne dette som en nødvendighet i platesamlingen.

For meg personlig gir det minner om egen fortid som DJ engang på begynnelsen av 80-tallet, og jeg ser både nytte- og samleverdi av en slik samling, da jeg dessverre aldri tok vare på mine egne opptak fra miksepulten!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.