Categories: Plater

Girl In Oslo EP – Fengende fra BigBang!

At BigBang var et funn er forlengst bekreftet fra et samlet kritikerkorps, og trioen skuffer ikke denne gangen heller. Hovedsporet, den eksepsjonelt fengende Girl In Oslo, er en hit, uansett om den selger seg til topps på salgs- eller radiolistene eller ikke. Noen låter bare er slik! På denne EP’en eksponeres BigBangs følelser for Oslojenta i to versjoner, en ordinær studiovariant og en liveinnspilling fra fjorårets Quart-festival. For dem som fikk med seg BigBang som sammen med Jaga Jazzist spilte fletta av alt som foregikk på Spellemannsprisshowet forrige helg, registrerte om mulig en enda mer fengende versjon av låten. Om Quart-varianten kanskje ikke er fullt så eksplosiv, er blåserekkene også her en medvirkende årsak til å gjøre låten fargerik, noe som er svært kledelig.

Akustiske Chocolate Factory er på dagen spilt inn et år før Girl In Oslo, og en lekker liten ballade, mens Wrong Number samt demoversjonen av Across The Street vitner om at vi har mer interessant i vente fra gutta i BigBang.

Dersom denne EP-en er ment som en forvarsel på hvor veien går videre for BigBang er det hyggelig å kunne konstatere at de virker å ha full kontroll på sin egen situasjon som et av landets mest lovende rockband i øyeblikket.

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago