Categories: Plater

The Discovery Of a World Inside the Moone – Årets sommerplate!

1997 slapp Teenage Fanclub klassikeren Songs From Northern Britain, som til tross for en heller lunken anmeldelse i Panorama faktisk er 90-tallets store sommeralbum. På sensommeren i år 2000 kommer en ny sommerplate laget over samme lest, men som er mye, mye bedre.

The Apples In Stereo sparker sitt tredje albumet i gang med energibomben Go, med fanfarer av messingblåsere og George Harrison-«do-do’s». Og derfra bare baller det på seg. Bandet henter inspirasjon fra saligheter som Beach Boys, Beatles, Byrds, Kinks og Strawbs, men det lukter aldri av rip-off. Til det har Apples In Stereo rett og slett for gode låter. Jeg våger meg en dog den påstand at hvis denne gruppen hadde eksistert på 60-tallet ville den vært verdensberømt i dag.

Gruppen ga ut sitt første album i 1995 som det første bandet på Elephant 6, en label som fungerer som hjem og hovedkvarter for mye av det som skjer på pop-psykadelika-fronten i USA i dag.

The Discovery Of A World Inside The Moone er fabelaktig, beundringsverdig, glitrende musikk. Dette er musikk slik den egentlig skulle være, – slik den var da Buddy Holly sang Earth Angel og Not Fade Away for over 40 år siden, – slik den var da Lennon og McCartney gikk seg vill i drømmer om jordbærenger og diamantbekledde jenter i skyene på 60-tallet.

Ifølge presseskrivet ønsker Apples In Stereo å ta lytteren med på en tur til «månen». Ikke den månen som henger oppe i himmelen og er en grønn ost, men til «the Moone», til månen inne i oss selv, der våre drømmer skinner igjennom. Dette er et hus med tusen rom, som alle har sin egen unike lyd.

Til alle som drømmer om en bedre, sannere lyd: Kjøp The Discovery Of A World Inside The Moone!

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago