The Discovery Of a World Inside the Moone – Årets sommerplate!

The Discovery Of a World Inside the Moone – Årets sommerplate!

1997 slapp Teenage Fanclub klassikeren Songs From Northern Britain, som til tross for en heller lunken anmeldelse i Panorama faktisk er 90-tallets store sommeralbum. På sensommeren i år 2000 kommer en ny sommerplate laget over samme lest, men som er mye, mye bedre.

The Apples In Stereo sparker sitt tredje albumet i gang med energibomben Go, med fanfarer av messingblåsere og George Harrison-«do-do’s». Og derfra bare baller det på seg. Bandet henter inspirasjon fra saligheter som Beach Boys, Beatles, Byrds, Kinks og Strawbs, men det lukter aldri av rip-off. Til det har Apples In Stereo rett og slett for gode låter. Jeg våger meg en dog den påstand at hvis denne gruppen hadde eksistert på 60-tallet ville den vært verdensberømt i dag.

Gruppen ga ut sitt første album i 1995 som det første bandet på Elephant 6, en label som fungerer som hjem og hovedkvarter for mye av det som skjer på pop-psykadelika-fronten i USA i dag.

The Discovery Of A World Inside The Moone er fabelaktig, beundringsverdig, glitrende musikk. Dette er musikk slik den egentlig skulle være, – slik den var da Buddy Holly sang Earth Angel og Not Fade Away for over 40 år siden, – slik den var da Lennon og McCartney gikk seg vill i drømmer om jordbærenger og diamantbekledde jenter i skyene på 60-tallet.

Ifølge presseskrivet ønsker Apples In Stereo å ta lytteren med på en tur til «månen». Ikke den månen som henger oppe i himmelen og er en grønn ost, men til «the Moone», til månen inne i oss selv, der våre drømmer skinner igjennom. Dette er et hus med tusen rom, som alle har sin egen unike lyd.

Til alle som drømmer om en bedre, sannere lyd: Kjøp The Discovery Of A World Inside The Moone!

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.