Scroll To Top

The Discovery Of a World Inside the Moone – Årets sommerplate!

Karakter

1997 slapp Teenage Fanclub klassikeren Songs From Northern Britain, som til tross for en heller lunken anmeldelse i Panorama faktisk er 90-tallets store sommeralbum. På sensommeren i år 2000 kommer en ny sommerplate laget over samme lest, men som er mye, mye bedre.

The Apples In Stereo sparker sitt tredje albumet i gang med energibomben Go, med fanfarer av messingblåsere og George Harrison-«do-do’s». Og derfra bare baller det på seg. Bandet henter inspirasjon fra saligheter som Beach Boys, Beatles, Byrds, Kinks og Strawbs, men det lukter aldri av rip-off. Til det har Apples In Stereo rett og slett for gode låter. Jeg våger meg en dog den påstand at hvis denne gruppen hadde eksistert på 60-tallet ville den vært verdensberømt i dag.

Gruppen ga ut sitt første album i 1995 som det første bandet på Elephant 6, en label som fungerer som hjem og hovedkvarter for mye av det som skjer på pop-psykadelika-fronten i USA i dag.

The Discovery Of A World Inside The Moone er fabelaktig, beundringsverdig, glitrende musikk. Dette er musikk slik den egentlig skulle være, – slik den var da Buddy Holly sang Earth Angel og Not Fade Away for over 40 år siden, – slik den var da Lennon og McCartney gikk seg vill i drømmer om jordbærenger og diamantbekledde jenter i skyene på 60-tallet.

Ifølge presseskrivet ønsker Apples In Stereo å ta lytteren med på en tur til «månen». Ikke den månen som henger oppe i himmelen og er en grønn ost, men til «the Moone», til månen inne i oss selv, der våre drømmer skinner igjennom. Dette er et hus med tusen rom, som alle har sin egen unike lyd.

Til alle som drømmer om en bedre, sannere lyd: Kjøp The Discovery Of A World Inside The Moone!

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer