ABBA Gold – Greatest Hits – Sterk dokumentasjon over svensk bauta

ABBA Gold – Greatest Hits – Sterk dokumentasjon over svensk bauta

I ettertid betegnes ABBA som verdens største popsuksess etter The Beatles, noe som kan bekreftes ved et platesalg på et sted mellom tre- og fire hundre millioner solgte plater på verdensbasis. Blant disse har samleplatene ABBA Gold og More ABBA Gold stått for en vesentlig andel, to av nittitallets aller mest solgte utgivelser.

Nå er serien utvidet med en DVD bestående av nitten originale ABBA-videoer, pluss bonusmateriale; en historisk dokumentar og en ny versjon av Dancing Queen.

Denne doble utgaven av Gold-samlingen inneholder ABBAs mest essensielle låter og samtlige av deres hiter. Kvaliteten på låtmaterialet bør være velkjent for de fleste, mens det kanskje bør legges til at dette er historisk i den forstand at få, om noen, kan skilte med popmusikk med større nedlagsfelt enn hva som er tilfelle for de fire svenskene.

Kvaliteten er tvers gjennom uten tvil upåklagelig, uansett hvor godt en i utgangspunktet måtte like å innrømme det eller ikke. Da blir det fullt mulig å leve med at samlingens svakeste bidrag, I Do, I Do, I Do, I Do, I Do i dag fremstår som en svensktopp-dansbandlåt av verste sort fra syttitallet, mens I Have A Dream og Thank You For The Music ellers kan bli vel pretensiøse for de mest kritiske blant oss.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.