Clouds Rolling By – Gode låter, men ujevnt fra Bigbang

Clouds Rolling By – Gode låter, men ujevnt fra Bigbang

Så spørs det da: makter Bigbang å innfri det skyhøye forventningspresset de noe ufrivillig har blitt konfrontert med etter fjorårets Electric Psalmbook? En mer eller mindre samlet bransje har nemlig ustanselig forlangt enormt mye fra Bigbang etter at de fikk sitt gjennombrudd under sin by:Larm-opptreden i Stavanger i fjor.

Trioen har siden da vist seg som et fyrverkeri på scenen for langt mer enn bransjefolk, og har etterhvert bygget seg opp en solid publikumsskare. Ikke ufortjent! EPene Girl In Oslo og New Glow (sistnevntes tittelspor er forøvrig ikke inkludert her) har signalisert at vi står overfor et band som er i knallform framfor denne albumutgivelsen. Og visst svinger det. Det svinger som bare det, faktisk. Men selv om Bigbang imponerer, er det et stykke fram til nivået som det har blitt signalisert om. Ihvertfall på plate.

Med Michael Ilbert (The Soundtrack Of Our Lives / Brainpool) bak produsentspakene, burde Bigbang også ha muligheter til å forføre enda større masser med Clouds Rolling By. De lykkes likevel bare delvis på denne utgivelsen. Med nevnte To The Mountains og Girl In Oslo samt Better Than Before og balladen Across The Street leverer Bigbang varene med stor innlevelse og glitrende overbevisning. De resterende sporene er heller ikke å kimse av, men sett under ett, som et komplett album, fungerer denne oppskriften dessverre bare delvis. Helhetsfølelsen uteblir, til tross for at mange sterke låter har fått innpass på plata. Albumet oppleves som et litt ujevnt og forhastet produkt. Det er synd, for Bigbang har ellers alt som skal til for å levere et klassisk rockalbum. For å sette det litt på spissen skal det kanskje ikke mer til enn å endre på rekkefølgen sporene er satt i for å gi følelsen av at vi står overfor et album med låter som passer inn i forhold til hverandre. Istedet fungerer Clouds Rolling By mer som en samling med tilfeldige låter, og helhetsinntrykket er svekket.

Bigbang er likevel og utvilsomt fremdeles et av landets sterkeste rocknavn, og bandet vil ha få vanskeligheter med å glede mange lyttere med Clouds Rolling By. Platas sterkeste spor er bunnsolide i all sin prakt, men bidrar likevel, og dessverre, ikke nok til å heve dette albumet fra å være litt mer enn et middels godt produkt innenfor sin sjanger.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.