Categories: Plater

Underworld Live; Everything, Everything – Nesten perfekt Underworld

Everything, Everything er et livealbum bestående av åtte utsøkte spor som oppsummerer Underworlds karriere så langt. Albumet er forøvrig siste opptreden hvor hele originalbesetningen med Darren Emeson, Karl Hyde og Rick Smith er med. Everything, Everything markerer således en avslutning på en epoke i Underworlds historie.

Plata avslører at Karl Hyde og co. har full kontroll over hva de driver med. Technobandet serverer et spekter av gode ideer og innfallsvinkler i form av forførende technobeats som i høyt tempo blir erstattet med rolige, svulmende og deilige lydbilder gjennom hele konserten. Regien har Underworld selv.

Gruppen har ellers et lett gjenkjennelig sound som er spektakulært, men som samtidig er harmonisk og hvor ingenting er overflødig. Det er liksom alltid akkurat nok mengde lyd som fremstår som enkel og komplisert på en gang.

Everything, Everything er også en konsertplate som nesten er fri for dødpunkter. Spor som Pearls Girl, Jumbo, Rez og Cowgirl har alle det meste vi kan forvente av techno utført i konserttapning. Eneste innvending er at noen av sporene kan bli litt for lange. Her tar det litt lang tid før Underworld sparker det hele skikkelig i gang!

Likevel er dette et verdig punktum for trioen Underworld. Everything, Everything er forøvrig også tilgjengelig på DVD, slik at fansen også kan oppleve technoguruene i levende bilder. Forhåpentligvis fortsetter Karl Hyde og Rick Smith videre under navnet og ideen bak konseptet Underworld, som mange etterhvert har blitt tilhengere av.

Per Øyvind Takvam

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago