Underworld Live; Everything, Everything – Nesten perfekt Underworld

Underworld Live; Everything, Everything – Nesten perfekt Underworld

Everything, Everything er et livealbum bestående av åtte utsøkte spor som oppsummerer Underworlds karriere så langt. Albumet er forøvrig siste opptreden hvor hele originalbesetningen med Darren Emeson, Karl Hyde og Rick Smith er med. Everything, Everything markerer således en avslutning på en epoke i Underworlds historie.

Plata avslører at Karl Hyde og co. har full kontroll over hva de driver med. Technobandet serverer et spekter av gode ideer og innfallsvinkler i form av forførende technobeats som i høyt tempo blir erstattet med rolige, svulmende og deilige lydbilder gjennom hele konserten. Regien har Underworld selv.

Gruppen har ellers et lett gjenkjennelig sound som er spektakulært, men som samtidig er harmonisk og hvor ingenting er overflødig. Det er liksom alltid akkurat nok mengde lyd som fremstår som enkel og komplisert på en gang.

Everything, Everything er også en konsertplate som nesten er fri for dødpunkter. Spor som Pearls Girl, Jumbo, Rez og Cowgirl har alle det meste vi kan forvente av techno utført i konserttapning. Eneste innvending er at noen av sporene kan bli litt for lange. Her tar det litt lang tid før Underworld sparker det hele skikkelig i gang!

Likevel er dette et verdig punktum for trioen Underworld. Everything, Everything er forøvrig også tilgjengelig på DVD, slik at fansen også kan oppleve technoguruene i levende bilder. Forhåpentligvis fortsetter Karl Hyde og Rick Smith videre under navnet og ideen bak konseptet Underworld, som mange etterhvert har blitt tilhengere av.

Per Øyvind Takvam

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.