Scroll To Top

En oppvisning i profesjonalitet

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Roskilde, Orange Scene, torsdag 28.juli 2001

Bandmedlemmene stod mer eller mindre i ro hele konserten igjennom. Med unntak av tidligere nevnte frontmann Maynard Keenan som nærmest gjemte seg i en krok til venstre for scenen, og utførte noen spastiske bevegelser en hver turner kan misunne ham. I tillegg strippet han ned til en sliten underbukse som så ut som en levning fra ungdomsskolen…!

Tool hadde ellers plassert noen svære skjermer på scenen, i tillegg til de vanlige storskjermene ved Orange Scene. Det visuelle uttrykket som ble formidlet på disse skjermene er noe av det tøffeste jeg har sett på en konsert. Det virket mest som en musikkvideo for de sinnsyke; med forvridde ansikter, undervannsfilming og speisa mønstre i alle farger. Dette kom spesielt godt fram i mørket som etter hvert hadde lagt seg over festivalområdet.

Mye av materialet var hentet fra gruppas nyeste plate Lateralus, men det ble også tid til slagere fra tidligere utgivelser. Toolfanatikere må ha vært i himmelen etter dette…

Om skribenten

kommentarer