Hardrock til folket

Hardrock til folket

Roskilde, Orange Scene, torsdag 28. juni, 2001

Jeg lurte litt på hvordan gjensynet med festivalområdet ville bli etter den sterke opplevelsen fra i fjor da ni unge menn mistet livet. Heldigvis var det et gledelig gjensyn. Mye på grunn av det strålende været, men også fordi jeg gledet meg til å se mange av mine favorittband for første gang.

Klokken 17:15 åpnet Roskildesjefen Leif Skov festivalen på Orange Scene med en rørende tale om hvor skrøpelig et menneske faktisk er, mens den danske supertrompetisten Palle Mikkelborg holdt en Pink Floyd-aktig minikonsert med flere av de omkomnes pårørende til stede på scenen. (Mer om åpningen finner du her: Rørende åpning av Roskilde 2001).

Den første store konserten på festivalen i år var nymetallerne i Deftones. Dette er tredje gangen det californske bandet besøker Roskilde, men siden den gang har bandet vokst betraktelig, mye på grunn av det suverene albumet White Pony som ble sluppet i fjor høst.

Bandet åpnet showet med å jage konferansieren av scenen, og det var tydeligvis et spillesugent Deftones vi var vitne til. Det tørre været sørget for at en gigantisk støvsky steg opp fra scenen og fylte neseborene med knusktørre partikler som det viste seg vanskelig å bli kvitt. Deftones ga bånn gass fra start til slutt og rocket seg igjennom låter som My Own Summer, Around The Fur, Feiticeira og Korea med akkurat passe grumsete lyd og en Chino Moreno i storform. Konsertens høydepunkt var helt klart da Tools Maynard Keenan deltok på den nydelige Passenger fra White Pony.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.