Categories: Plater

Neil Finn & Friends Live At the St. James – Trivelig mimrestund

Johnny Marr, Eddie Vedder, Lisa Germano, Tim Finn og halve Radiohead. Ikke akkurat de dårligste vennene man kan ta med seg opp på en scene. Så er da også resultatet blitt svært vellykket. I dette opptaket fra New Zealand tidligere i år får vi smakebiter fra hele Neil Finns karriere, fra starten i Split Enz via Crowded House og til soloalbumene Try Whistling This og One Nil.

Enhver musikkinteressert kjenner Finns grep om den gode melodi, og det er nok få som vil bli skuffet etter å ha tilbrakt 75 minutter i dette selskapet. Finn har som nevnt gode venner, og viser seg også som en generøs kar selv. Både Marr, Vedder og Germano får fremføre egne låter, og broder Tim får sågar synge to av sine gamle Split Enz-låter, tilsynelatende uten at Neil selv er på scenen i det hele tatt.

Blant de mange høydepunktene dukker også en coverversjon av The Smiths’ There Is A Light That Never Go Out opp. Det skulle vel bare mangle. En hver med vettet i behold ville vel benytte sjansen til å spille Smiths-låter dersom Johnny Marr var i bandet. Men alle gjestene til tross, dette er Neil Finns album, og det er en solid dokumentasjon på han har en plass blant vår tids fineste låtskrivere.

Harald Christian Langaas

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago