Neil Finn & Friends Live At the St. James – Trivelig mimrestund

Neil Finn & Friends Live At the St. James – Trivelig mimrestund

Johnny Marr, Eddie Vedder, Lisa Germano, Tim Finn og halve Radiohead. Ikke akkurat de dårligste vennene man kan ta med seg opp på en scene. Så er da også resultatet blitt svært vellykket. I dette opptaket fra New Zealand tidligere i år får vi smakebiter fra hele Neil Finns karriere, fra starten i Split Enz via Crowded House og til soloalbumene Try Whistling This og One Nil.

Enhver musikkinteressert kjenner Finns grep om den gode melodi, og det er nok få som vil bli skuffet etter å ha tilbrakt 75 minutter i dette selskapet. Finn har som nevnt gode venner, og viser seg også som en generøs kar selv. Både Marr, Vedder og Germano får fremføre egne låter, og broder Tim får sågar synge to av sine gamle Split Enz-låter, tilsynelatende uten at Neil selv er på scenen i det hele tatt.

Blant de mange høydepunktene dukker også en coverversjon av The Smiths’ There Is A Light That Never Go Out opp. Det skulle vel bare mangle. En hver med vettet i behold ville vel benytte sjansen til å spille Smiths-låter dersom Johnny Marr var i bandet. Men alle gjestene til tross, dette er Neil Finns album, og det er en solid dokumentasjon på han har en plass blant vår tids fineste låtskrivere.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.