Categories: Plater

Rock N Roll Gangster – Fieldys drøm fra helvete

På deres tredje album samarbeidet de blant andre med N.W.A.-veteran Ice Cube. Siden har de jobbet med andre rap-artister, som Xzibit. Fieldy selv, har visst lenge gått med tanker om et solo rapalbum, men det er ikke før nå han har klart å realisere drømmen sin.

Når en metal / hardrock-bassist plutselig finner det for godt å komme med et rapalbum, ser man ikke nødvendigvis for seg et kvalitetsprodukt. Og Rock N Roll Gangster er en plate som starter hardtslående – med en låt hvor skyting utgjør beaten. Men dette er blitt gjort før, og Fieldy’s Dreams revolusjonerer ikke akkurat formelen.

Fieldy’s Flow er av samme klasse som gutten som rapper i pizzafyllreklamen(!). Han høres utrolig tøff og hard ut; nesten som en «ekte» ghetto-gangsta. Han snakker om alt fra puling til drekking og skyting – alt selvsagte ingredienser som en ekte gangster bør ha med i tekstene sine. Fieldy har i tillegg fått litt hjelp av diverse venner, deriblant fra sin gode Korn-kompis Jonathan Davies. Han har også fått med seg en av Funkdoobiest-gutta – hvordan det gikk til forblir et mysterium.

Fieldy’s Dream er en drøm fra helvete. Dette er faktisk noe av det flaueste jeg har hørt siden MC Hammer- og Vanilla Ices glansdager på hitlistene. Fieldy fremstår som Kid Rock gjør: Som en rocknerd som tror han kan rappe. Fieldy stiller sterkt i nominasjonen for årets «Gasface», og bør egentlig skaffe seg en ny drøm kjapt som faen – helst før han blir skutt av ukjente personer…

Ivar Heggheim

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago