Rock N Roll Gangster – Fieldys drøm fra helvete

Rock N Roll Gangster – Fieldys drøm fra helvete

På deres tredje album samarbeidet de blant andre med N.W.A.-veteran Ice Cube. Siden har de jobbet med andre rap-artister, som Xzibit. Fieldy selv, har visst lenge gått med tanker om et solo rapalbum, men det er ikke før nå han har klart å realisere drømmen sin.

Når en metal / hardrock-bassist plutselig finner det for godt å komme med et rapalbum, ser man ikke nødvendigvis for seg et kvalitetsprodukt. Og Rock N Roll Gangster er en plate som starter hardtslående – med en låt hvor skyting utgjør beaten. Men dette er blitt gjort før, og Fieldy’s Dreams revolusjonerer ikke akkurat formelen.

Fieldy’s Flow er av samme klasse som gutten som rapper i pizzafyllreklamen(!). Han høres utrolig tøff og hard ut; nesten som en «ekte» ghetto-gangsta. Han snakker om alt fra puling til drekking og skyting – alt selvsagte ingredienser som en ekte gangster bør ha med i tekstene sine. Fieldy har i tillegg fått litt hjelp av diverse venner, deriblant fra sin gode Korn-kompis Jonathan Davies. Han har også fått med seg en av Funkdoobiest-gutta – hvordan det gikk til forblir et mysterium.

Fieldy’s Dream er en drøm fra helvete. Dette er faktisk noe av det flaueste jeg har hørt siden MC Hammer- og Vanilla Ices glansdager på hitlistene. Fieldy fremstår som Kid Rock gjør: Som en rocknerd som tror han kan rappe. Fieldy stiller sterkt i nominasjonen for årets «Gasface», og bør egentlig skaffe seg en ny drøm kjapt som faen – helst før han blir skutt av ukjente personer…

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.