Categories: Plater

Luften Bor I Mina Steg – Synger ikke lenger om Göteborg

Det er langt fra første gang svenske artister profitterer på sin rike musikkarv, men Håkan Hellström styrer unna de mest opplagte sviskene og har funnet fire melodier som fungerer mer enn godt hver for seg og ganske godt sammen.

Først ute er Mats Paulsons Visa Vid Vindens Änger, en søt og vemodig klassiker som sjarmerer seg inn i øregangene gjennom Hellströms rå, men naive tilnærming. Uten tvil utgivelsens høydepunkt, og vel verdt å finne fram igjen i juni.

Sjarmoffensiven fortsetter med den noe mer energiske Äntligen På Väg, av avdøde Ted Gärdestad. Det er bare å lukke øynene og kjenne at «Luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i mai».

Deretter følger Trubbel, som visstnok er suverent mest populær blant svenske fans, men som kanskje skiller seg litt ut i utvalget fordi den er tyngre og mørkere enn de tre andre melodiene. EPen avsluttes med Fred Åkerströms glansnummer Jag Ger Dig Min Morgon. Det tar litt tid før den sitter, men når denne litt sløve varianten har funnet veien fram, da er den helt riktig.

Dersom det skal kritiseres må vel kritikken rett og slett gå på at unge Hellström kanskje kunne tatt bryet med å lage en hel CD da han først var i gang.

Øyunn Syrstad Høydal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago