Luften Bor I Mina Steg – Synger ikke lenger om Göteborg

Luften Bor I Mina Steg – Synger ikke lenger om Göteborg

Det er langt fra første gang svenske artister profitterer på sin rike musikkarv, men Håkan Hellström styrer unna de mest opplagte sviskene og har funnet fire melodier som fungerer mer enn godt hver for seg og ganske godt sammen.

Først ute er Mats Paulsons Visa Vid Vindens Änger, en søt og vemodig klassiker som sjarmerer seg inn i øregangene gjennom Hellströms rå, men naive tilnærming. Uten tvil utgivelsens høydepunkt, og vel verdt å finne fram igjen i juni.

Sjarmoffensiven fortsetter med den noe mer energiske Äntligen På Väg, av avdøde Ted Gärdestad. Det er bare å lukke øynene og kjenne at «Luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i mai».

Deretter følger Trubbel, som visstnok er suverent mest populær blant svenske fans, men som kanskje skiller seg litt ut i utvalget fordi den er tyngre og mørkere enn de tre andre melodiene. EPen avsluttes med Fred Åkerströms glansnummer Jag Ger Dig Min Morgon. Det tar litt tid før den sitter, men når denne litt sløve varianten har funnet veien fram, da er den helt riktig.

Dersom det skal kritiseres må vel kritikken rett og slett gå på at unge Hellström kanskje kunne tatt bryet med å lage en hel CD da han først var i gang.

Øyunn Syrstad Høydal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.