Combo Tango Plays Music By Ole Amund Gjersvik – Argentinske følelser fra regntunge Bergen

Combo Tango Plays Music By Ole Amund Gjersvik – Argentinske følelser fra regntunge Bergen

Herman Willis skriver om tangoen i sin glitrende bok Instant Karma, «En hanekamp av en dans ble tangoen. Stolt og farlig, en nattlig og dyprød ballett med livet som innsats som har blitt kalt ‘det loddrette uttrykk for det vannrette begjær'». Dermed var det med en solid dose nysgjerrighet jeg ga meg hen til Combo Tango og deres seneste utgivelse.

Riktignok har likevel ikke bandets Combo Tango Plays Music By Ole Amund Gjersvik blitt den lidenskapelige atombombe jeg trodde den kanskje skulle bli. Men den bærer likevel på en del dynamitt i dragene fra Gabriel Rivanos bandoneon – tangoens tydeligste instrument – og resten av ensemblet som Combo Tango denne gang består av.

Det svinger godt av musikken på denne debuten, og instrumenteringen er både sikker og flink. Dessverre blir det likevel noe litt tannløst over det. Det låter litt for stilrent fordi det trekker mot mer rendyrket studiomusikk. Følelsen av at man kanskje har mistet noe av den lidenskapen tangoen hadde på Argentinas bordeller og milongas på slutten av 1800-tallet, er til stede. Likevel blir det aldri dårlig. Til det er Gjersviks komposisjoner for rene og ensemblets teknikk for god.

Det skal bli interessant å se om Combo Tango klarer å utvikle seg videre fra denne debuten. Med Combo Tango Plays Music By Ole Amund Gjersvik har de levert en stilren utgivelse og vist seg som et stødig orkester. Men det er i løpet av den neste platen de får vist om de eventuelt har mer å by på.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.