Categories: Plater

Loosebox – Innfrir så det holder

Det første som markerer seg etter at Loosebox har fått noen runder i CD-spilleren er det fete og deltaljrike lydbildet. Som på Viva Revenge og debutplata The Joy Of Mourning og en rekke andre store norske utgivelser gjennom de siste årene (Kaizers Orchestra, Monopot, Sondre Lerche, med flere) er det lydguru Jørgen Træen som står for produksjonen. Han har sogar bidratt i komposisjonen av en av låtene (Migraine Boogie), og regnes på denne plata nærmest som bandets sjette medlem.

Gruppemedlemmenes musikalske preferanser til band som Led Zeppelin og 16 Horsepower er fremdeles merkbare, men på samme tid med på å gi Emmerhoff & The Melancholy Babies sin egen identitet. Musikken som serveres er utvilsomt av en psykedelisk karakter, men også så stilsikker og elegant at det er en stor gåte hvorfor et multinasjonalt selskap ennå ikke har sett sitt snitt til å satse sine kort på bandet. For Gunnar Emmerhoff & co. leverer psykedelisk rock i verdensklasse, og kan måle seg med hvem det skal være av internasjonale størrelser på feltet.

Når det er sagt er det videre en sann fornøyelse å befinne seg i selskap med Loosebox. Som sist overbeviser og innfrir Emmerhoff & The Melancholy Babies så det holder. Som radiosingelen Baby Sinister i forkant kunne gi inntrykk av, virker det som om bandet har tonet ned formelen sin noe. Låtutvalget er ellers preget av tildels mørke komposisjoner som takket være Træens solide grep fra produsentstolen fører til at samtlige spor står tilbake som et knippe framtidige mulige klassikere innenfor sitt segment.

Emmerhoff & The Melancholy Babies gjør det igjen, og nå er det sannelig på tide at resten av verden oppdager kvalitetene som bor i disse eminente musikerne.

Paul A. Nordal

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago