Loosebox – Innfrir så det holder

Loosebox – Innfrir så det holder

Det første som markerer seg etter at Loosebox har fått noen runder i CD-spilleren er det fete og deltaljrike lydbildet. Som på Viva Revenge og debutplata The Joy Of Mourning og en rekke andre store norske utgivelser gjennom de siste årene (Kaizers Orchestra, Monopot, Sondre Lerche, med flere) er det lydguru Jørgen Træen som står for produksjonen. Han har sogar bidratt i komposisjonen av en av låtene (Migraine Boogie), og regnes på denne plata nærmest som bandets sjette medlem.

Gruppemedlemmenes musikalske preferanser til band som Led Zeppelin og 16 Horsepower er fremdeles merkbare, men på samme tid med på å gi Emmerhoff & The Melancholy Babies sin egen identitet. Musikken som serveres er utvilsomt av en psykedelisk karakter, men også så stilsikker og elegant at det er en stor gåte hvorfor et multinasjonalt selskap ennå ikke har sett sitt snitt til å satse sine kort på bandet. For Gunnar Emmerhoff & co. leverer psykedelisk rock i verdensklasse, og kan måle seg med hvem det skal være av internasjonale størrelser på feltet.

Når det er sagt er det videre en sann fornøyelse å befinne seg i selskap med Loosebox. Som sist overbeviser og innfrir Emmerhoff & The Melancholy Babies så det holder. Som radiosingelen Baby Sinister i forkant kunne gi inntrykk av, virker det som om bandet har tonet ned formelen sin noe. Låtutvalget er ellers preget av tildels mørke komposisjoner som takket være Træens solide grep fra produsentstolen fører til at samtlige spor står tilbake som et knippe framtidige mulige klassikere innenfor sitt segment.

Emmerhoff & The Melancholy Babies gjør det igjen, og nå er det sannelig på tide at resten av verden oppdager kvalitetene som bor i disse eminente musikerne.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.