Categories: Plater

Storytelling – På vei mot middelmådigheten?

Platene fra Belle And Sebastian har stort sett holdt bemerkelsesverdig høy kvalitet, selv om noe av magien som preget særlig de to første albumene nok har bleknet noe.

Storytelling er musikk til filmen med samme navn, og i utgangspunktet en ganske annerledes Belle And Sebastian-utgivelse. Filmmusikk er jo en spesiell sjanger, og det er vel ikke alltid like lett å lage musikk som fungerer både på lerret og plate. Bandet har tatt jobben alvorlig, og i vanlig filmmusikk-tradisjon er platen preget av instrumentaler og dialoger fra filmen. Det har bare blitt plass til seks «ordinære» låter, og de varierer vel fra middelmådig til genialt.

Tittellåta tilhører utvilsomt det ypperste bandet har prestert. Storytelling er en klassisk B&S-låt med Isobel Campbell (som nå har forlatt bandet) på vokal. Dette er vel også den låten som står igjen fra dette albumet. Instrumentalene er overraskende gode, sjarmerende lydkulisser der samme tema ofte går igjen i ulike variasjoner. Mest vellykket blant disse er kanskje den sjarmerende titulerte Fuck This Shit, som faktisk er riktig så søt med sitt munnspilltema.

Det er vel ikke til å komme fra at Belle And Sebastian har mistet noe av mystikken og magien som preget dem gjennom de første årene. Men gruppen har fortsatt til gode å lage én dårlig plate, selv om dette dessverre nok er det nærmeste de har kommet til nå.

Harald Christian Langaas

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

3 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

5 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

6 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago