Storytelling – På vei mot middelmådigheten?

Platene fra Belle And Sebastian har stort sett holdt bemerkelsesverdig høy kvalitet, selv om noe av magien som preget særlig de to første albumene nok har bleknet noe.

Storytelling er musikk til filmen med samme navn, og i utgangspunktet en ganske annerledes Belle And Sebastian-utgivelse. Filmmusikk er jo en spesiell sjanger, og det er vel ikke alltid like lett å lage musikk som fungerer både på lerret og plate. Bandet har tatt jobben alvorlig, og i vanlig filmmusikk-tradisjon er platen preget av instrumentaler og dialoger fra filmen. Det har bare blitt plass til seks «ordinære» låter, og de varierer vel fra middelmådig til genialt.

Tittellåta tilhører utvilsomt det ypperste bandet har prestert. Storytelling er en klassisk B&S-låt med Isobel Campbell (som nå har forlatt bandet) på vokal. Dette er vel også den låten som står igjen fra dette albumet. Instrumentalene er overraskende gode, sjarmerende lydkulisser der samme tema ofte går igjen i ulike variasjoner. Mest vellykket blant disse er kanskje den sjarmerende titulerte Fuck This Shit, som faktisk er riktig så søt med sitt munnspilltema.

Det er vel ikke til å komme fra at Belle And Sebastian har mistet noe av mystikken og magien som preget dem gjennom de første årene. Men gruppen har fortsatt til gode å lage én dårlig plate, selv om dette dessverre nok er det nærmeste de har kommet til nå.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.