DJ-Kicks: Playgroup – Særs spennende DJ-samling

DJ-Kicks: Playgroup – Særs spennende DJ-samling

Hovedmannen bak Playgroup, Trevor Jackson, har tross sin nylige debut holdt det gående siden en gang på åttitallet. Først som coverdesigner for blant andre den legendariske dance-labelen 4th & Broadway, og siden som medlem i The Brotherhood. Foruten dette har han hele tiden vært etterspurt som DJ.

DJ-Kicks: Playgroup spenner over låter som er hentet fra de to siste tiårene, med hovedvekt på tidlig åttitall. I en nærmest schizofren miks, er såvidt forskjellige navn som Material (Ciquri), Cultural Vibe (Ma Foom Bey), Bobby O (Still Hott 4 U), The Human League (Do Or Die) og Flying Wizards (Money B)samlet på ett brett. Industriell elektrofunk, for det meste fra begynnelsen av åttitallet, har funksjon som en slags rød tråd gjennom de forskjellige sporene, som toppes av Impedances versjon av Gloria Jones sekstittallsklassiker Tainted Love (senere en gigantisk hit for Soft Cell i 1981, en bragd som Marilyn Manson ser ut til å ha klart å kopiere denne sommeren).

Låtene er, som seg hør og bør i slike sammenhenger, mikset sammen på fortreffelig vis. Resultatet er særdeles spennende, for Playgroups DJ-Kicks-bidrag glir inn som en av de klareste favorittene i serien så langt ved siden av nevnte Kruder & Dorfmeisters eksepsjonelle bidrag fra 1998. DJ-Kicks: Playgroup står med andre ord som et like ypperlig soundtrack til sommeren 2002 som den kunne ha vært det om den hadde dukket opp i 1981.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.