Untouchables – Vrien Korn

Untouchables – Vrien Korn

Denne gangen har Jonathan Davis & co. lagt sekkepipen, hip hopen og frontmannens karakteristiske rabadabadumbrøl på hyllen. I stedet eksperimenteres det med falsettvokal, og jaggu har ikke Korn lagt inn litt åttitallssynth her også. Alt for den nette sum av cirka fire millioner dollar – som etter sigende var prislappen for dette albumet.

Én ting er i hvert fall sikkert; singelen Here To Stay er platens absolutte høydepunkt. En hard, hard låt i god gammel Korn-stil. Det er ikke så mye singelmateriale å spore ellers på Untouchables, så det blir spennende å se hva som blir neste låt ut. Kanskje Hollow Life, en mørk liten sak med skummel stemning og et sterkt refreng. Eller muligens Thoughtless: En tung, men rolig låt som flørter litt med åttitallet.

Korn har en lei tendens til å overdrive antall spor per plate. Untouchables er intet unntak. De hele fjorten låtene (pluss en ekstraversjon av Here To Stay) utgjør til sammen nærmere sytti minutter, noe som er minst ti minutter for mye.

Albumet er også en nøtt med hensyn til karaktersystemet. For Untouchables ligger og lurer på femmeren hele veien. Men samtidig er det ett eller annet som gjør at dette albumet ikke når samme høyder som verken Follow The Leader eller Issues.

Uansett er dette på ingen måte noe dårlig produkt. Liker du Korn, har du sannsynligvis skaffet deg et eksemplar allerede.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.