Quart’02: Spanstig

Quart’02: Spanstig

(Bendiksbukta, Quartfestivalen, Kristiansand – tirsdag 2. juli 2002)
Foto: Frode Jørum

Men det er kanskje ikke så rart at disse gutta klarer å få så mange hjerter til å dunke ekstra hardt. Musikalsk sett har Span veldig lite nytt og spennende å komme med. Deres tydelige oppvekst midt under grungebølgen gjør seg riktignok gjeldende, men på en scene viser gutta at de først og fremst er et liveband.

God frontfigur
Jarle Bernhoft har blitt omtalt som en av Norges beste frontfigurer. Og selv om han er en rakker av en sjarmør på scenen, sier vel utsagnet ganske mye om standarden på norske frontfigurer. For Bernhoft blir bare en liten sprett, dog med en stor stemme, i forhold til de aller beste. Men mannen har som sagt sjarm og en stemme som er krydret med mange fasetter. Han har i tillegg ingenting i mot å smile skjelmsk til de SMS-avhengige fjortisene framfor scenekanten.

Trenger flere låter
Spans notoriske powerrock á la 1992 trøkker godt i konserttapning. Men forhåpentligvis vil bandet få fortgang i det å komponere bedre låter. Spesielt med tanke på deres kontrakt på seks album med det store britiske plateselskapet Island Records. Det er per i dag vanskelig å se for seg at Span vil kunne selge fryktelig mye eller at de overlever hele kontraktsperioden uten bedre låter på repertoaret.

Men for all del; Span er utvilsomt i besittelse av talent – noe deres superenergiske sceneshow viste tirsdag. Det virket til og med som været hørte på dem. For midt under radiohiten Baby’s Come Back øste plutselig regnet ned. Og som en bønn til værgudene under balladen Sister, strålte sola igjen over publikum. Sånt kan vi like…

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.