Categories: Plater

Vanvittige Tider – Verken blått eller rått

Blått & Rått er en kvartett med folkelige norske tekster og et rettbeint rockgrunnlag for sine tekster. Det låter verken blått eller rått av musikken deres. I stedet er det riktig så snilt og pent. Med streit drag over gitaren, et snilt orgel og dempet komp lager bandet en døsende dress for sanger om optimisme, radioaktivitet og kameratskap. Bandet spiller bra og har låter som holder på lokaler rundt om i landet. Likevel føler undertegnede det er noe som mangler.

Problemet til Blått & Rått som denne anmelderen ser det, er at de mangler et særpreg. Dette har man hørt bedre før , og det opp til flere ganger. Det blir for kjedelig og traust for undertegnede og jeg klarer ikke å finne frem til den optimismen bandet synger om i «Det e sol i dag / Det er godvær i dag / Livet går slag i slag / Men det e sommer i dag».

Denne plata kommer kanskje til å selge i bøtter og spann. Og da spiller det ingen rolle hva man har skrevet i denne anmeldelsen. Aller minst for bandet.

Så til sist kan det bare sies at Vanvittige Tider er nok fin for mennesker med sans for D.D.E. og Åge Aleksandersen, mens andre, som kanskje heller setter på Steve Earle og R.L. Burnside, i stedet kan snuse på noe annet.

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago