Vanvittige Tider – Verken blått eller rått

Blått & Rått er en kvartett med folkelige norske tekster og et rettbeint rockgrunnlag for sine tekster. Det låter verken blått eller rått av musikken deres. I stedet er det riktig så snilt og pent. Med streit drag over gitaren, et snilt orgel og dempet komp lager bandet en døsende dress for sanger om optimisme, radioaktivitet og kameratskap. Bandet spiller bra og har låter som holder på lokaler rundt om i landet. Likevel føler undertegnede det er noe som mangler.

Problemet til Blått & Rått som denne anmelderen ser det, er at de mangler et særpreg. Dette har man hørt bedre før , og det opp til flere ganger. Det blir for kjedelig og traust for undertegnede og jeg klarer ikke å finne frem til den optimismen bandet synger om i «Det e sol i dag / Det er godvær i dag / Livet går slag i slag / Men det e sommer i dag».

Denne plata kommer kanskje til å selge i bøtter og spann. Og da spiller det ingen rolle hva man har skrevet i denne anmeldelsen. Aller minst for bandet.

Så til sist kan det bare sies at Vanvittige Tider er nok fin for mennesker med sans for D.D.E. og Åge Aleksandersen, mens andre, som kanskje heller setter på Steve Earle og R.L. Burnside, i stedet kan snuse på noe annet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.