Hela Vägen – Kvasiromantikk

Hela Vägen – Kvasiromantikk

Tomas Ledin startet sin karriere på 1970-tallet, og med Van Morrisson og Neil Young som gamle inspirasjonskilder er det egentlig utrolig hvor mye popmusikk som har kommet ut fra hans munn gjennom tidene.

Han har vært utrolig produktiv og har maktet å mekke sammen en mengde album gjennom de siste tre tiårene. Dette har gitt han et liv som en av Sveriges aller største popikon. Han har blitt legendarisk med låter som blant annet Blå Blå Känslor og Sommaren Är Kort.

Utgangpunktet mitt når det gjelder musikkpreferanser havner nok et stykke unna søta brors popkonge. Men det er virkelig umulig å ikke høre at dette kan være fengende. Er du fan av lett Grand Prix-pop er dette absolutt albumet for deg! Han har jo en egen evne til å lage melodier som er nynnbare. Irriterende nynnbart er også dette faktisk. Albumet vil nok derfor sannsynligvis få best mottakelse fra den kvinnelige delen av platekjøperne, men jeg lar meg uansett ikke forføre av hans uttømmelige romantikk.

Det hele blir temmelig påtatt og platt. Tomas Ledin har vel alltid hatt en forkjærlighet for poplåter med rosenrødt tema, og man kommer ikke utenom de på dette albumet heller. Nevner bare Kyss Mig Som Du Gjorde Då. Dette er rett og slett en såpeopera i CD-form.

Här Under Sommarhimlen er et innslag med en fin stemning bestående av plystring og trekkspill. Vi snakker om en typisk rolig og fin sommerlåt som er ganske fengende. Den litt raskere En Lång Väg Tilsammans er på sin side en iørefallende låt med stort hitpotensiale på P4. Disse to er de beste låtene på albumet som i alt består av ti korte, greie låter.

Når det kommer til stykket er dette kjent Tomas Ledinsk musikk som bærer stort preg av å ha blitt produsert med fast hånd. Selv om bakmennene i produksjonen prøver seg med opptak av dansere og andre småfinurlige ting, inneholder albumet nok klisjé effekter til å fylle en ”hvordan produsere pop- for-dummies” bok. Men det hele fungerer vel omtrent som det skal og bør. Med andre ord er resultatet o’så kjedelig, men det er likevel forståelig for at mange der ute kan like den slags.

Siv Marte Lorås

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.