Categories: Plater

Anthems To The Welkin At Dusk – Blant de aller beste på sitt felt

Det første man får servert er en intro med blåsere (synth vel og merke) og full pakke. Enten så elsker man det, eller så hater man det.

Første låten ut er Ye Entranceperium, tett etterfulgt av Thus Spake The Nightspirit. Skiva bare oser musikalsk kvalitet som blir toppet i syvende spor ut, den geniale With Strenght I Burn. De som ikke får gåsehud av denne, burde ta seg en tur til legen!

Emperor spilte inn Anthems To The Welkin At Dusk i Grieghallen, og produksjonen er kanskje ikke den aller beste, spesielt ikke vokalen. Men det er likevel nettopp en slik produksjon som gjør mye av atmosfæren på en black metal-skive som denne.

Det er nesten ikke til å tro at godeste Ihsahn har klart å snekre sammen en så sammensatt skive som dette ble. Men det sier vel sitt at når gutten bare var 16 år da han lagde en av tidenes kanskje beste black metal-låter; Inno A Satana, som er å finne på In The Nightside Eclipse. I sånne stunder er han rett og slett genial.

Anthems To The Welkin At Dusk er sannsynligvis en av de beste black metal-skivene som har kommet ut til dags dato. Mer er det ikke å si om den saken. Det er bare og bøye seg i støvet og gi plata full pott…

Roar Jørgensen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago