Anthems To The Welkin At Dusk – Blant de aller beste på sitt felt

Anthems To The Welkin At Dusk – Blant de aller beste på sitt felt

Det første man får servert er en intro med blåsere (synth vel og merke) og full pakke. Enten så elsker man det, eller så hater man det.

Første låten ut er Ye Entranceperium, tett etterfulgt av Thus Spake The Nightspirit. Skiva bare oser musikalsk kvalitet som blir toppet i syvende spor ut, den geniale With Strenght I Burn. De som ikke får gåsehud av denne, burde ta seg en tur til legen!

Emperor spilte inn Anthems To The Welkin At Dusk i Grieghallen, og produksjonen er kanskje ikke den aller beste, spesielt ikke vokalen. Men det er likevel nettopp en slik produksjon som gjør mye av atmosfæren på en black metal-skive som denne.

Det er nesten ikke til å tro at godeste Ihsahn har klart å snekre sammen en så sammensatt skive som dette ble. Men det sier vel sitt at når gutten bare var 16 år da han lagde en av tidenes kanskje beste black metal-låter; Inno A Satana, som er å finne på In The Nightside Eclipse. I sånne stunder er han rett og slett genial.

Anthems To The Welkin At Dusk er sannsynligvis en av de beste black metal-skivene som har kommet ut til dags dato. Mer er det ikke å si om den saken. Det er bare og bøye seg i støvet og gi plata full pott…

Roar Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.