Hardtslående rock

Hardtslående rock

Samtidig som Lost Weekend-festivalen ble holdt på Askøy, utenfor Bergen, ble Garage invadert av det lokale bandet Royal Rooster, med sin hardtslående bluesinspirert rock.

Undertegnede har overvært et par konserter med bandet, og at det er et av de bedre rockbandene som har vokst fram i Bergen, er det liten tvil om.

Kompromissløs sceneopptreden
Bandet har fått en del lokale fans med sin energiske sceneopptreden akkompagnert av kompromissløs rock. De har tydelig sin musikalske referanse i bluesrock, og et band som absolutt har sin musikalske innflytelse på bandet er canadiske Danko Jones. De er alle dyktige musikere, men de gir også publikum et show på kjøpet. Selv om scenen på Garage nok var for liten for et band som liker å bevege seg i store distanser i løpet av en kveld, fikk de vist hvordan livemediumet kan utnyttes.

Selv om alt låtmateriale ikke er av den beste kvalitet, viser mye av det nye de presenterte denne kvelden, at bandet utvikler seg i riktig retning. Av gamle låter som absolutt holder mål er Leave You Baby og One Foot In The Grave. Dette er begge låter som gir tilhøreren fot, hvis ikke har man kommet til feil konsert, for dette er gode låter. Denne kvelden fikk Royal Rooster også vist seg som et dugelig coverband, med en god versjon av klassikeren Live And Let Die, framført i Roosters hardtslående format.

Mer samspilte
Første gang undertegnede så dette bandet på scenen, var det hovedsaklig sceneshowet som imponerte. Musikalsk bar de preg av de ikke hadde spilt så lenge sammen, og nok trengte en del tid på seg før de kunne framstå som et komplett band. Opptredenen på Garage viste et mer samspilt band, som bør ha en framtid i nasjonal forstand, og ikke kun som et bergensband. Fotograf: royalrooster.com

Nå har Royal Rooster stort sett vært å se på scener rundt i Bergen, og de turene de har tatt utenfor storbyen på Vestlandet, har ikke vært av de suksessrike.

Som liveband er de en stor opplevelse, i motsetning til de mange navlebeskuende rockere vi har rundt om i landet, og det spørs om de klarer å overføre den energien de har på scenen til plate, for Norge fortjener en plate fra denne gjengen.

Så til deg som ikke har fått med deg dette bandet, og i tillegg hvis du har en hang til hardtslående rock, så bør du sjekke ut Royal Rooster dersom de nærmer seg en scene nær deg.

Morten Rosvold

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.