Følelsesladet festsoul

Følelsesladet festsoul

(Oslo, So What! 20.8.2003)

Om Panoramas’ anmelders panegyriske jubel over Blood Panic, som ble belønnet med full pott på karakterskalaen, er en medvirkende faktor eller ikke til det store oppmøte skal være usagt. Men sikkert er det at det Moneybrother har i seg ganske snart vil legge resten av musikkglade i Norge for sine føtter. Akkurat slik han har gjort det hjemme i Sverige.

Tilbake med fullt band i oktober
Under kveldens gratiskonsert, som kan betraktes som et releaseparty, hadde Anders Wedin kun med seg to musikere på scenen. Normalt opererer liveutgaven av Moneybrother som et syvmannsorkester, et format som garantert vil sørge for heftige vibrasjoner når svenskene er tilbake med mer omfattende norgesturne i oktober.

Kveldens seanse ga likevel et godt inntrykk for hva vi har i vente. Med en miks av pur rock’n’roll-glede og Curtis Mayfield / Prince-inspirert soul av ypperste klasse satte Moneybrother umiddelbart standarden foran et heltent So What!-publikum. De følelsesladde historiene som Weding & co beskriver i sine tekster, for ikke å si småprat mellom låtsekvensene, ble fremført med stor overbevisning fra en selvsikker artist med glimt i øyet. Publikum falt øyeblikkelig for mannens slående sjarm, som for øvrig økte på utover i settet. Og den nye svenske soulkongen var tydelig takknemlig for den svært positive responsen.

Fremtidens soulmann
Alt i alt ble dette en festaften i konsertkjelleren på Grensen. Det er liten tvil om at Moneybrothers fremtid her på berget vil kunne matche det han hittil har opplevd i Sverige.

En stjerne er født, og dette er altså bare begynnelsen. Så Håkan Hellström og Prince: Eat your hearts out! Fremtidens soul har landet!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.