Folkelig hip hop-fest

Folkelig hip hop-fest

(Oslo, Youngstorget 23.8.2003)

For sammen med sine medmiskanter hadde Timbuktu full kontroll på kveldens festligheter. Og her var det ikke bare ren hip hop som sto på programmet, men snarere en fusjon av funk, soul, reggae og hip hop – samt en dose Eurythmics(!).

For det var beaten fra Eurythmics-slageren Sweet Dreams (Are Made Of This) som startet ballet. Denne gang som melodlinje i bånn av låta Lobbyn Om Fem, som i sin opprinnelige versjon er å finne på årets The Båtten Is Nådd!-album.

Men dette gikk mye lenger enn at det ble lånt et og annet kjent beat fra musikkhistorien. Timbuktu klarer det veldig mange hip hop-artister ikke makter: Nemlig å ikke gro fast de stereotypiske forestillingene om hvordan en hip hop-konsert skal være.

Fotograf: Paul A. Nordal
Feststemt gjeng
Først om fremst handler det om å gjøre DJ-en (DJ Amato, red.anm.) til en del av en større helhet, og ikke til midtpunkt for hele settet. Det er selvfølgelig litt svulstig å påstå at han sikkert har plukket opp et og annet fra hip hop-bransjens kanskje beste liveband The Roots, men det er nok også mye sant i det. Dette fordi det ikke eksisterte et døsig øyeblikk da Timbuktu og hans medsammensvorne leverte komplette konsertvarer denne gangen. For dette var feststemt på en slik måte at tilstedeværende ble tilfredsstilte enten man ventet på comeback fra Briskeby eller på matros Hellström.

Konserter som dette tar hip hopen viktige skritt videre og ut til folket. Og det hele egentlig uten at publikum sitter igjen med en følelse av å ha vært på en ordinær hip hop-gig. I stedet var følelsen av å ha bevitnet en av årets beste liveshow i hovedstaden så langt gjeldende.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.