Kalas’03: Pyroshow med stil

Kalas’03: Pyroshow med stil

(Oslo, Youngstorget 23.8.2003)

Med sin kombinasjon av elektroniske samples, gitar og samspilte slagverk, makter denne gjengen å fremstå som et av landets mest karismatiske liveband. Selv om låtmaterialet ikke høres stort forskjellig ut fra plate til scene, er det morsomt å se hvordan bandmedlemmene ofrer alt for at opptredenen skal bli så underholdende som mulig.

Spesielt siktes det til det festlige samspillet mellom perkusjon og slagverk. Med disse ingrediensene gis konserten den ekstra lille piffen som gjør dette til en oppvisning i tett samspill og spilleglede. For øvrig egenskaper som bombesikkert faller i god jord hos publikum på kontinentet når de skal ut på ny turne for å gjøre spillejobber der.

Fotograf: Paul A. NordalFyrverkeri
De etter hvert så legendariske pyroeffektene var ellers med i Ralph Myerz-bagasjen for siste gang under Kalas, og bandet gjorde som forventet sitt sorti med stil. Det er aldri vondt når scenen bades i fyrverkeri til gruppens evigunge glansnummer Nikita.

Det var kanskje ikke like mange mennesker tilstede nå som under bergensernes opptreden på Quart tidligere i sommer, men de som var der gikk vel så mye av hengslene når denne og knallerten Think Twice dukker opp mot slutten av det rundt førti mimnutter lange settet.

Gruppen skal også få fortjent ros for å føre seg ledig og lett på scenen. Spesielt kan man ikke unngå å falle for den karismatiske trommisen Tarjei Strøm der kan gestikulerer og trekker med seg publikum i arrangementene.

Alt i alt var dette en storslagen avslutning på en lang festivalsommer for Ralph Myerz And The Jack Herren Band – som akkurat nå er så anse som landets ledende elektronikaband.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.