Categories: Plater

We Sweat Blood – Blodig bra rock

Etter fjorårets Born A Lion er har det ikke vært rent få av oss som har gledet oss til denne platen. Det var så befriende å slippe all den hippe hypen, og som gjør at det er lett å glemme at vi snakker grisefet rock. En form for rock som tar tak i foten din og fillerocker den til den blir blå, stiv og sliten.

Låtskriver Danko Jones er av den oppfatning av at rockalbum må spilles inn i en by for å få det riktige soundet. Det er et resonnement man ikke kan si seg uenig i når man hører kutt som I Love Living In The City.

Her får du det som trengs for en real luftgitarsession, eventuelt en lengre biltur med gutta. Det skal godt gjøres at det ikke røsker litt i foten når låter som dette vrenges ut av høytalerne. Det låter tett og tøft, samtidig som det hele innehar en ikke ueffen dose maskulinitet.

Så skal du kjøpe en skive som dekker dine grunnleggende behov for å rocke og rulle, ja så er nok ikke dette langt unna den optimale anbefalingen denne høsten.

Selv om dette altså er en god plate å rocke til, lider den under å ikke helt finne frem til intensiteten fra forrige gang. Variasjonen i låtmaterialet er i minste laget, og arrangementene er mer forutsigbare. Du lærer platen raskt – da den ikke har mer enn hard rock å by på.

Best i klassen, riktig nok, men ikke noe skolelys denne gangen.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago