Gjensidig kjærlighetsforhold

Gjensidig kjærlighetsforhold

(Hulen, Bergen – fredag 17. oktober 2003)

Moneybrothers debutskive Blood Panic har blitt vel mottatt i pressen. Og det med god grunn; den er rett og slett veldig bra. Forventningene var derfor veldig store til kveldens konsert.

Bandet kom på veldig sent grunnet diverse forsinkelser på turen fra Oslo. Det viste seg heldigvis å være vel verdt ventingen. Allerede fra første låt var det klart at dette kom til å bli en storslått aften. Hovedpersonen gir alt av seg selv, og resten av bandet likeså. Svenskene oppnår umiddelbart en kontakt med publikum – som aldri slipper taket.
Fotograf: Christer Alexander Hansen

Innlevelse med sårbarhet
Låtmaterialet er i all hovedsak hentet fra fabelaktige Blood Panic, som sånn sett holder mål i seg selv. Altså genial soulinspirert rock, iblandet enkelte popelementer. Live får vi i tillegg oppleve noe ganske annerledes; innlevelsen og sårbarheten til Moneybrother, eller Anders Wendin som hovedpersonen her egentlig heter, når han tømmer sitt hjerte mellom låtene gir dem en ny dimensjon. En kan nærmest føle smerten og gleden i hver eneste tekststrofe som om det skulle vært ens egen.

Låtene framføres i tillegg med energi av den sjeldne sorten. At både blåsere og tangenter er med og fyller opp den lille scenen på Hulen, gir en fantastisk intimitetsfølelse. Konserten hadde musikalsk sett ikke et eneste svakt øyeblikk, og låter som Reconsider Me, Don’t Call The Police og Positive Vibrations må trekkes fram som høydepunkt.

Fotograf: Frøy Kristin JohnsenBergen – en favorittby!
Hovedpersonen selv har en fortid i bandet Monster og har således tidligere spilt i Bergen. En by han virkelig elsker, hans favorittby i hele Norge faktisk! Og bandet han har med seg på veien denne gang nikker enig; Bergen er best! Slike innrømmelser tar selvfølgelig stolte bergensere med storm. For publikum elsker tydelig Moneybrother tilbake. Ekte kjærlighet hvor alt stemmer. Måtte kvelden aldri ta slutt!

Det applauderes selvfølgelig fram ekstranummer. Skulle bare mangle. To låter til kommer, men så er det slutt. Anders glir inn blant publikum og forsvinner i mengden mens resten av bandet fullfører låten.

En kveld av de sjeldne er slutt, og få skal få oppleve det samme (om ikke Moneybrother har flere favorittbyer da? Noe jeg tviler på). Sannheten er at fredag 17. oktober 2003 var Hulen i Bergen verdens beste sted å være!

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.