Rune er fem år

Rune er fem år

Det slås på stortromma når Rune Grammofon fyller fem år. Ikke bare utgir de en dobbel-cd spekket med strålende spor fra katalogen. I tillegg pakkes musikken inn i det definitivt feteste omslaget i norsk musikk gjennom tidene og selskapet arrangerer også en utstilling av Hiorthøys omslag på Stenersenmuseet. Det er også blitt satt opp et lignende arrangement i London, som inkluderte konserter med Maja Ratkje og Phonophani.

Kongen er død! Lenge leve kongen!
Det er en tydelig stolt platedirektør Rune Kristoffersen som møter de inviterte på pressekonferansen med et smil og et håndtrykk en overskyet november formiddag i Oslo. Helt nederst i museet venter ord og bilder på oss, og i det konferansen begynner er det ikke til å komme utenom at selskapet liker å tenke mer fremover enn bakover. Selv når de nå utgir en samleskive. Han trekker raskt frem at det allerede rett over nyttår kommer nye skiver fra etiketten. En overraskende streit skive fra Susanna & The Magical Orchestra åpner ballet med godnaiv jazzvokal. Deretter kaster man inn en 4CD utgivelse med Deathprod, som inkluderer de første limited edition-utgivelsene fra mannen, en del arkivmateriale, samt en disk med nye spor.

I løpet av den korte timen pressekonferansen varer, kommer han innom tittelen på jubileumssamleren.
– Vi fant ikke noen fine sitater i som var verdige til å følge opp den forrige samleren vår; Loves Come Shining Over The Mountains. Vi søkte i tekstene til Hendrix, hvor den første tittelen er hentet fra, men vi fant ikke noe. Vi endte i stedet opp med en tittel som kan beskrive litt hvorfor vi startet opp dette selskapet, smiler han.

Internetts blindveier og gullårer
Han er rask med å skue inn i glasskulen. Rune Grammofon har alltid vært ivrig etter å finne musikk som våger å ta spranget. Men ikke all utvikling er av det gode. Det er stadig større fokus på musikk som lydfiler fremfor fysiske produkter. Dette er noe selskapet prøver å være en motvekt til.

– Vi er litt nostalgiske på plata som produkt. Denne boka er et direkte resultat av denne tankegangen.

Dette blir tydelig gjennom måten de nærmer seg de visuelle sidene av produksjonsprosessen. Kim Hiorthøy er dypt inne i den visuelle delen av plata, og har laget all visuell kunst til etiketten. Dette bidrar til å gjøre Rune-platene enda mer attraktive for platesamlere.

I sammenheng med Rune Grammofons jubileum skal Panorama i løpet av den nærmeste tiden se nærmere på selskapets katalog.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.