Gluecifer – hva gikk galt?

Gluecifer – hva gikk galt?

(Meieriet, Veka 2004, Sogndal – torsdag 13. februar 2004)
(Foto: Ole Martin Hoel)

Men denne kvelden virket den samme attituden mot dem. Bandet gikk hardt ut, og kjørte på med låtene fra det nye albumet Automatic Thrill som virkelig ikke har lagt av plass til poplåter og ballader. Her var det fullt kjør fra start til slutt, og Gluecifer tok ingen pauser før konserten var slutt, i overkant av en time senere. For noen var nok dette akkurat som ønsket, for undertegnede ble det fryktelig heseblesende og ensformig.

Kuttet ”pratinga”
At gutta har det som skal til er det ingen tvil om, mye av konserten gikk tilsynelatende på ren rutine. Men en mistanke som sniker seg inn er om dette skyldes at bandet rett og slett ikke syntes at det var så moro å spille i Sogndal. Et lite stykke ut i konserten roper vokalist Biff Malibu ut ”Sogndal!!”, og venter seg umiddelbar respons. Den uteblir. Han prøver igjen, og et svakt svar lyder fra salen. Når da bandet litt senere deklamerer at ”nå kutter vi ut pratinga fra scenen, OK?” og får et rungende ”yeah!” tilbake er lista egentlig lagt. Det blir ikke all verden i kveld.

Ikke det rette publikum
Og det blir det jammen ikke heller. Det virket som bandet mistet mye av energien etter dette, og hvis man legger på at en merkbar andel av publikum kanskje var i overkant beruset, fikk konserten en emmen bismak av å være et pliktløp. Jeg føler meg trygg på at Gluecifer både har levert og vil i fremtiden levere bedre enn dette. Kanskje det rett og slett ikke er her i Sogndal bandet har det rette publikum? De har spilt her før, og det var ikke så mye bedre da heller, selv om en del vil være uenige i det. Skuffende dessverre, det begynte så bra, men utviklet seg til å bli temmelig ukult. Sorry, Gluecifer!

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.