Koseprat om City Sound

Koseprat om City Sound

Etter nesten ti år på tegnebordet er det i år duket for Sveriges første organiserte bransjetreff. Etter modell fra blant annet vår eget by:Larm, kombineres bransjehappening med en festival åpen for publikum. City Sound stiftelsens ordfører Fredrik Viklund sier følgende om målsettingen for festivalen.

– Vi ønsker å skape et supplement til de store kommersielle festivalene i Sverige. Det er ikke noe lignende tilbud fra før av. Og vi følte derfor at det var på tide på gjøre noe med det.

Han sier også at tatt i betraktning den responsen de har fått på ideen, har de tydeligvis lykkes å gjøre det på helt riktig tidspunkt også. For alle de har vært i kontakt med, fra artister til apparatet rundt, har vært ”med” hele veien og fulgt opp godt.

Når festivalen nå blir født i Göteborg har den ingen planer om å flytte på seg, slik by:Larm gjør. Den skal holde fortet samme sted neste år, rett og slett fordi det er den byen som egner seg best til dette formålet.
– Først og fremt bor alle ansvarlige for festivalen her, også ligger det bedre til enn Stockholm sier Viklund med et smil, før han forteller om hvor ting kommer til å forgå i løpet av festivalen.
– Vi har samlet sammen de syv største konsertarrangørene i Göteborg. Noe som tilsvarer ni scener alt i alt.

Mens by:Larm i all hovedsak holder en nasjonalprofil på artistene, søker denne nykomlingen å jobbe mer internasjonalt. Dette kommer klart til syne når artister som Danko Jones, Ugly Duckling og Grant-Lee Phillips er å finne blant de over 50 artistene som utgjør det tre dager stramme programmet. Men norsk musikk er også sterkt i fokus under årers førstereisfestival.

– Det kommer så mye bra norsk musikk for tiden, og det var derfor naturlig å sette fokus på det i år sier Viklund. Som videre sier han håper at mange nordmenn tar seg turen over grensen for å oppleve ”egne” band som Amulet, Span, JR. Ewing og Vidar Busk.

City Sound skal ikke bare være en arena med konsertgøy for musikknarkomane. Det skal også være en boltreplass til diskusjon og idémyldring for plate- og musikkbransjen generelt. Som tilfellet er hos andre, og mer etablerte bransjetreff, vil det være tett med seminarer og diskusjonsgrupper. Blant bidragsyterne denne gang er det norske promotion og management firmaet bPop, og det skandinaviske plateselskapet Playground. De skal holde hver sine fordrag om status quo i norsk, og skandinavisk platebransje.

– Et mål med bransjedelen av festivalen er å kunne diskutere hvordan samarbeidet mellom de skandinaviske landene kan bli bedre. For eksempel bør det kunne være mulig å få flere eksempler på at norske og svenske band backer hverandre opp på sine turneer. (dvs. norsk oppvarming i Sverige, svensk oppvarming i Norge). Dette har vært prøvd før, men har ikke vært helt vellykket forteller Viklund som foruten å være medsjef i City Sound, spiller gitar på soloplaten til Sivert Høyem fra Madrugada.

– Jeg møtte ham da jeg var i studio med Tom Pacheco i Halden. Noe som da ledet til at jeg fikk spille gitar på platen hans. Så jeg skal være med å turnere i Norge med ham den kommende uken.

Står du uten planer i tidsrommet 1. til 3. april, og har lyst på en helt frisk opplevelse? Da kan du klikke deg inn på www.citysound.se , og finne ut hvordan du ordner deg billetter. Reisen ned fra Oslo tar stusslige tre timer, og koster deg en slikk pluss ingenting med buss.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.