Ravi og Løv lekr konsrt

Ravi og Løv lekr konsrt

(Blå, Oslo – fredag 26. mars 2003)
Alle foto: Nok Records

I 2002 gjorde Ravi sin entré som språkkunstner gjennom Folk & Røvere-hiten Utadæsjælåpplevelse. Etter hvert har singlene Nok En (med låten Jordboer i tet) og sist, men ikk minst, Dødsøt for alvor satt Ravi & DJ Løv på kartet. I anledning utgivelsen av duoens nylig lanserte debutalbum Lekr Butik var lokalene til Blå i Brenneriveien åsted for en sjelden begivenhetsrik slippfest.

Fotograf: Nok RecordsLeknt senesjåv
Med gjeste-DJ Gjørmer og gjesterapper Kjetil (Bjørke?) på laget presenterte duoen, for anledningen omdøpt til Ravi & DJ Løv Orkester, et forrykende lekent sceneshow med høy temperatur gjennom et svett sett både for musikere og publikum. Det formelig kokte i lokalet, som var fylt til randen av ivrige og nysgjerrige gratisinviterte gjester.

Til tross for at showet bar et visst preg av å være en releaskonsert var det hele velregissert med hyppig klesskift, krydret med blant annet rødhårete parykker til alle bandmedlemmer uten naturlig rødt hår og legefrakker. Låtene fra debutplaten viste seg også å fungere ypperlig i konserttapning. Og med relativt høy allsangfaktor sørget de fire individene på scenen for å holde publikum varme gjennom et attraktivt og humørfylt sett. Låter som Slip Fangene Fri, Fælkn Sikstin, Har Fårtalt Alt, Fotograf: Nok RecordsArabærne Kåmr, Jordboer og Dødsøt (her presentert med to purunge gutter i duett med Ravi bak mikrofonen) viser dessuten at duoen er i besittelse av både spenn og dybde i sitt engasjement for å fornye det norske hip hop-språket.

Friskt og intresangt
Hip hop eller ei; Ravi & DJ Løv er uansett et friskt og interessant innslag på den norskspråklige musikkscenen i 2004, og vil med letthet kunne vinne frem til de store massene med sin uvanlige, men særs kledelige stil. Dette viste de til fulle i går kveld, og med å videreutvikle konseptet som ble presentert her kan denne gjengen med ett bli et av de helt store trekkplastrene foran den kommende festivalsesongen. Oppsummert: En uvanlg morsm kvld!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.