Tidvis geniale

Tidvis geniale

(Blæst, Trondheim – søndag 16.mai 2004)
(Dobbeltkonsert med David & The Citizens).

Trondheimsbandet Quintrophenia hadde æren av å starte 16.mai-festen på Blæst søndag kveld. For resten av landet er bandet kanskje mest kjent fra fjorårets og årets deltakelse på by:Larm, mens de også er A-listet på alle landets studentradioer med låta Lost. Men i Trondheim er de rett som det er å høre rundt om i byen, enten det er på Røde Kors‘ utendørs-arrangement eller det er på en av byens konsertlokaler.

Ga alt
Det var også tydelig at det var Quintrophenia trønderpublikummet var kommet for å se, for lokalet var omtrent fullt da Moltus med venner inntok scenen.

Med Kine Wallum på tverrfløyte får bandet og soundet et unikt og spesielt uttrykk. Det er, i tillegg til en meget energisk og karismatisk vokalist, dette som gjør at Quintrophenia skiller seg fra mengden. Men det skal også sies at resten av bandet gir hundre prosent, og det er også tydelig å se at gjengen trives på scenen. Sympatiske og trivelige er de også. Småkommentarer til publikum av positiv art er alltid en hyggelig gest.

Langt mellom høydepunktene
Quintrophenia leverte absolutt en bra konsert, og tidvis byr bandet på låter som er geniale. Men det er når tverrfløyta kommer til syne og de virkelig tar av at de er best. Det kunne tross dette noen ganger bli litt lenge mellom hvert av disse høydepunktene. De rolige låtene blir i undertegnedes øyne litt for like og anonyme, noe som gjør det vanskelig å skille klinten fra hveten – eller sang nummer to fra nummer tre om du vil.

Men Quintrophenia er utrolig samspilte, de har scenesjarm og de har absolutt potensiale til å bli veldig bra på sikt. Iallfall dersom de bare klarer å snekre sammen litt flere av de geniale låtene som de tidvis byr på her.

De avsluttet med fyrverkeri på scenen – og et fyrverkeri av en låt. Publikum, som for øvrig så litt slitne ut etter lørdagen, virket superfornøyde, noe som jo er et godt tegn.

Katrine Karlstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.