Categories: Plater

Contraband – Overraskende oppegående debut

Låtene på Contraband holder jevnt over et imponerende høyt nivå. Albumet åpner knallsterkt med Sucker Train Blues og fortsetter med feiende flotte låter som Do It For The Kids og Big Machine. Lydbildet er akkurat slik man kunne forvente, bandmedlemmenes fortid tatt i betraktning. Dette høres nettopp ut som en blanding mellom Guns’n’Roses og Stone Temple Pilots, en til tider utsøkt blanding. Dette kommer spesielt bra frem på singlene Slither og Dirty Little Thing, der Slash briljerer med sitt gitarspill og Weiland skriker for harde livet.

Nå skal det sies at albumet inneholder en del lettvinte løsninger. Med jevne mellomrom dukker det opp tvilsomme riff og småkjedelige melodilinjer som ødelegger noe av helhetsintrykket her. Likevel fremstår Contraband helt klart som en positiv overraskelse.

Det er for øvrig ingen hemmelighet at de tidligere Guns’n’Roses-medlemmene har et svært anspent forhold til Axl Rose, så det må være ekstra tilfredsstillende å komme på banen før Axl får summet seg til å gi ut det etter hvert så etterlengtede albumet Chinese Democracy med sin nye G’n’R-besetning.

Pål M. Dimmen

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago