Contraband – Overraskende oppegående debut

Contraband – Overraskende oppegående debut

Låtene på Contraband holder jevnt over et imponerende høyt nivå. Albumet åpner knallsterkt med Sucker Train Blues og fortsetter med feiende flotte låter som Do It For The Kids og Big Machine. Lydbildet er akkurat slik man kunne forvente, bandmedlemmenes fortid tatt i betraktning. Dette høres nettopp ut som en blanding mellom Guns’n’Roses og Stone Temple Pilots, en til tider utsøkt blanding. Dette kommer spesielt bra frem på singlene Slither og Dirty Little Thing, der Slash briljerer med sitt gitarspill og Weiland skriker for harde livet.

Nå skal det sies at albumet inneholder en del lettvinte løsninger. Med jevne mellomrom dukker det opp tvilsomme riff og småkjedelige melodilinjer som ødelegger noe av helhetsintrykket her. Likevel fremstår Contraband helt klart som en positiv overraskelse.

Det er for øvrig ingen hemmelighet at de tidligere Guns’n’Roses-medlemmene har et svært anspent forhold til Axl Rose, så det må være ekstra tilfredsstillende å komme på banen før Axl får summet seg til å gi ut det etter hvert så etterlengtede albumet Chinese Democracy med sin nye G’n’R-besetning.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.